•  
4
min lezen
  •  
Ruiter Vince

Zelf wafels maken met de Rochester wafelijzer

Wafels komen in allerlei verschillende soorten en maten. Krokant van buiten, zacht en luchtig van binnen… Deze heerlijke lekkernij kan niet missen bij een brunch of luxe ontbijt. Zelf wafels maken is een stuk lekkerder dan de standaard wafels uit de supermarkt. Met een goed wafelijzer bak je de sterren van de hemel en tover je iedere gelegenheid om tot een feestelijk maal.

Het bakken van wafels is voor veel mensen een fijne activiteit. Sommige mensen deden het vroeger al met hun ouders, oma of zusje; het brengt een gevoel van nostalgie terug. Wafels bakken is ontzettend leuk om in je eentje te doen, maar ook om als activiteit met je geliefden te doen. De geur van verse wafels heeft iets romantisch en nostalgisch; het brengt je terug naar een zorgeloze zondagochtend. Deze activiteit is ook ontzettend leuk om met je kleine kinderen te ondernemen. Met de eindeloze toppings-mogelijkheden kunnen jij en je kindje helemaal los gaan en de lekkerste creaties maken.

Een basis wafel recept

Met een basis wafel recept kun je alle kanten op. Gelukkig is het dan ook super makkelijk om ze zelf te maken. Voor het maken van wafels heb je niet veel ingrediënten nodig. Sterker nog, vaak heb je de ingrediënten al wel liggen in je koelkast en keukenkastjes. Met het wafelijzer van Rochester hoef je niet bang te zijn dat je het beslag overal in je keuken knoeit. Dankzij de anti-aanbaklaag kun je het wafelijzer snel en gemakkelijk schoonmaken en daarnaast beschikt het over een speciale opvangschaal waardoor je lekkend beslag opvangt. De handvatten van het wafelijzer zijn vervaardigd van hoogwaardig bakeliet, een hittebestendige kunststof. Zo brand je nooit je handen en kun je veilig aan de slag.

Wil je zelf aan de slag met het maken van heerlijke wafels? Dan is het verstandig om ten eerste een goed wafelijzer aan te schaffen. Met het wafelijzer van Rochester zet je binnen 3 tot 5 minuten de lekkerste wafels op tafel. Dankzij het handige design en de ruime capaciteit is het wafelijzer van Rochester perfect voor beginners én gevorderden. Het wafelijzer is veilig in gebruik waardoor je het met een gerust hart kunt gebruiken, ook samen met je kinderen. Nu je beschikt over de ingrediënten én het wafelijzer is het tijd om aan de slag te gaan met bakken. Met dit simpele recept maak je binnen een handomdraai 10 heerlijke wafels:

Ingrediënten:

  • 380 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 380 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 6 el olie
  • snufje zout

Bereiding:

  • Combineer alle droge ingrediënten in een kom - de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker - en roer met een garde door elkaar.
  • Voeg vervolgens de melk, eieren, olie en het vanille extract toe aan de kom. Klop dit met een garde tot een egaal beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet in met een beetje boter, olie of bakspray.
  • Vul de platen van je wafelijzer met ongeveer 1 tot 2 grote lepels beslag, afhankelijk van hoe dik je de wafels wil hebben. Sluit vervolgens het wafelijzer en bak ongeveer 3 tot 5 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  • De wafels zijn nu klaar! Je kunt ze even laten afkoelen of meteen warm opeten.

Andere wafel recepten

Nadat je het recept voor de basis onder de knie hebt, kun je aan de slag met heerlijke toppings. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor je lekker veel kunt experimenteren met de verschillende smaken. Ga je voor zoet, met fruit en ijs, of voor hartig met zalm en avocado? Wafels zijn zowel in de winter als de zomer een heerlijke snack om van te genieten. De toppings kun je variëren per seizoen, gelegenheid of gewoon wanneer je er zin in hebt. Met deze recepten steel je gegarandeerd de show tijdens een brunch, een diner of een snack avond.

 

1. Wafel met warme bessen, aardbei en ijs

Dit is wel een klassieker: een echte ‘comfort food’, heerlijk als tussendoortje of als dessert. Door de bessen uit blik even op te warmen creëer je een heerlijke warme, zoete wafel. Het bolletje vanille ijs zorgt voor een heerlijk contrast tussen warm en koud.

 

2. Wafel met Nutella, banaan en hazelnoot

Deze gouden combinatie mag niet ontbreken op je lijstje. Verwarm wat nutella en druip het over je wafels heen. Snijd een banaan in plakjes en hak de hazelnoten grof in kleine stukjes. Besprenkel je wafel met alle ingrediënten en je zult zien dat deze smaken heerlijk samengaan.

 

3. Hartige wafel met zalm en avocado

Deze wafel is perfect voor bij een brunch of luxe ontbijt. Snijd wat avocado in stukken en beleg je wafel met de zalm en de avocado. Je kunt ervoor kiezen om er een ei bij te bakken of pocheren en dit op je wafel te serveren. Deze heerlijke hartige snack valt bij iedereen in de smaak!

 

4. Wafel met witte chocolade en sprinkles

Deze wafel ziet er super feestelijk uit op elke tafel. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en dip je wafels hier helemaal in onder, zodat alles is bedekt met chocolade. Strooi vervolgens de sprinkels (of een andere zoete topping naar keuze zoals marshmallows, chocoladevlokken of stroopwafelkruimels) op de wafels en laat even afkoelen. Voilà!

 

5. Hartige wafel met bacon en maple syrup

Deze combinatie klinkt misschien een beetje apart, maar niets is minder waar. Deze Amerikaanse soul food ‘bacon and waffles’ is inmiddels een wereldwijd fenomeen geworden. En terecht! De combinatie tussen hartig, zoet en crunchy is perfect als voorgerecht of als lunch. Je topt deze wafel met gebakken bacon en maple syrup.